Redizajn Jelen piva

Regija   |   P.N.   |   02.01.2010.     2500
Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal

Ispiši   Preporuči
Redizajn Jelen piva
U novu godinu s novim dizajnom, ili tako nekako. Zapravo došlo je to malo ranije. Apatinska pivara iz Apatina prije nekog vremena osuvremenila je dizajn svoje perjanice – piva Jelen, koje sad ima novu etiketu. Ovoga puta, kako javljaju srpski mediji, pivovara je provela opsežno istraživanje među konzumentima i za redizajn angažirala jedan od najpoznatijih europskih studija.
„Cilj provedenog istraživanja bio je da se u skladu sa dobivenim mišljenjima potrošača izradi i osuvremeni dizajn Jelen piva. Potrošači su ocijenili novi dizajn kao potpuno skladan sa brendom i onim što Jelen za njih predstavlja. Također, u razgovoru sa ispitanicima potvrđeno je da je Jelen pivo omiljeni brend, kao i da je sada pravi trenutak za promjenu njegovog vizualnog identiteta,“ ističu u Apatinskoj pipvovari.
Jelen pivo može se pohvaliti da je najprodavanije pivo u zemljama centralne i jugo-istočne Europe, što praktično znači da ne postoji nijedno pivo koje se popije više od Jelena u regionu koji obuhvata zemlje bivše Jugoslavije, Bugarsku, Rumuniju, Mađarsku, Češku i Slovačku. Samo u 2008. godini zabilježena je njegova rekordna prodaja od čak 2,946 milijuna hektolitara, od čega je 612 tisuća hektolitara izvezeno.
Apatinska Pivara je tokom 2008. godine prodala ukupno 3,6 milijuna hektolitara svih vrsta piva. Od ukupne količine, tri milijuna hektolitara je distribuirano na tržište Srbije, dok je 643 tisuće hektolitara izvezeno na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Švicarske, Austrije, Kube i Australije.

Komentari

Komentiranje je privremeno isključeno!


2.1.2010. 10:21:23
Pero Vragec

Više se proda nego Pilsner Urquell ili Budweiser???Malo čudno....
2.1.2010. 12:36:02
Admin

Stvarno zvuči malo nestvarno, ali činjenica je da je kapacitet pivovare 3,5 milijuna hektolitara i da kuhaju uglavnom Jelen. Opet, s druge strane Plzenjski Prazdroj kuha pet milijuna hektolitara, samo ne znam kakva je struktura po markama piva.
4.1.2010. 10:22:05
Pero

u svakom slučaju meni je jelen pivo najbolje pivo sa naših prostora.